+31 (0)20 470 30 77 info@thebitsingcompany.nl

Geen pleasers, wel begeleiders

Alhoewel wij de grootste lol hebben met onze klanten en het aan humor en plezier nooit ontbreekt, zijn we uiterst serieus als het om Bitsing gaat. We willen immers dat onze klanten zelf probleemloos met Bitsing hun doelen bereiken.

We ‘pleasen’ niet, maar adviseren, steunen en coachen.

We zijn wars van politiek gedrag. En als iemand dat bedrijft, hebben we dat direct door en heeft de persoon geen makkelijke aan ons. Bitsing gaat namelijk over feiten. Feiten liegen niet, waardoor we mede daardoor elke vorm van politiek bedrijven direct in de kiem weten te smoren. Als je zeker wilt zijn dat je organisatie doorlopend doelen haalt, moet je logischerwijs niet van de noodzakelijke acties tot het halen van deze doelen afwijken. Wij nemen hierin geen blad voor de mond, niet Bitsen is Botsen!

We doen niet aan leiderschap. Omdat we hebben ervaren dat ‘begeleiderschap’ veel effectiever is. Door de mensen met wie we werken zelf aan de slag te laten gaan met hetgeen wij adviseren, hebben ze de aspecten van Bitsing snel door en groeit hun toegevoegde waarde voor het bedrijf waar ze werken met forse sprongen.

Vaak komen we situaties tegen waarin afdelingen ons in hun enthousiasme verzoeken om in de ontplooiing van ‘ontzettend leuke niet-Bitsing initiatieven’ mee te gaan. Ons ijkpunt is hierin altijd de verplichting, die we aan het behalen van het resultaat en dus de opdrachtgever zijn aangegaan. Zaken die buiten wat Bitsing voorschrijft vallen…mogen best gedaan worden als men dat zo graag wil, maar noemen we hobby en tellen niet mee in het resultaat. Het doel wordt er namelijk NIET mee bereikt, kunnen wij vooraf aantonen.

We doen dus dingen zoals het hoort, of we doen het simpelweg niet.

In het enkele geval dat interventie niet direct tot een tijdige oplossing leidt, springen we op constructieve wijze in om een tastbaar alternatief te bieden. Linksom of rechtsom we zullen doelen blijven halen!

“Sometimes you have to be tough to be gentle!” ‘Door Consequent vast te houden aan de Bitsing-strategie is de omzet bijna verdubbeld’ - Bas Ambachtsheer – CEO at Cofely