+31 (0)20 470 30 77 info@thebitsingcompany.nl

Ondernemer in plaats van ondernemend

Inleven

We omarmen ‘ondernemen’, naast onze huidige praktijk spreekt dit ook uit ons verleden. We zijn zelf ondernemers. Kennen de ups & downs van het runnen van een bedrijf, de klappen van de zweep. Je vindt bij ons geen figuren die zelf geen idee hebben wat het ondernemerschap inhoudt, van die personen die je vertellen hoe je auto moet rijden, maar er zelf nooit in een hebben gereden. We spreken de taal van de ondernemer.

Om daarin succesvol te zijn is ‘ondernemend’ zijn niet genoeg. Je moet (helaas) heel wat klappen kunnen opvangen om een organisatie overeind te houden, laat staan om het succesvol te laten groeien!

We hebben geleerd hoe dat moet. Enerzijds dus door eigen ondernemerschap, maar anderzijds door de talrijke opdrachtgevers die we naar groei hebben geholpen. Aan de vuurlinie staan door zelf te ondernemen, met alle risico’s van dien. Maar die risico’s die nemen we bewust, want bang om onze doelen niet te halen zijn we niet. Wij hebben gegarandeerde groei in de genen, het zit nu eenmaal in ons!

We hebben de taal van de ondernemer dus ook niet bestudeerd, we zijn er mee opgegroeid…punt. ‘Bouwen’ staat dan ook centraal in onze vocabulaire. Natuurlijk kom je drempels tegen, die zijn er om te beslechten. De woorden ‘ja maar’ daar zetten we een dikke streep doorheen! “Laten we bla, bla, bla graag aan de schaapjes over”.