+31 (0)20 470 30 77 info@thebitsingcompany.nl

Thuis in elke haven!

Methode bezit.

Adviseer je iets wat een ander bedacht heeft, of waar je zelf voor staat?

Er zijn allerhande adviseurs in de wereld actief, sommige goed en anderen minder bedreven. Wat ze bijna allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze het oorspronkelijke gedachtengoed van anderen uitdragen. Zonder de echte ins- en outs van een methode te kennen, zoals alleen de oorspronkelijke grondlegger deze heeft, verwordt dit al snel tot een kunstje. Een truc, die er op het eerste oog indrukwekkend uitziet.

Bij gebrek aan daadwerkelijke bronkennis en daarmee diepgang, hanteren dergelijke lieden vaak een veelvoud aan methoden. “We kunnen u bij alles helpen, van een lean traject tot business modelgeneratie, van strategische heroriëntatie tot sales training tot reorganisatie.”

Ze durven ondernemers zelfs te vertellen hoe ze moeten ondernemen, terwijl ze zelf nog nooit een onderneming hebben gehad. Neigt dit naar arrogantie, of is dit gewoon naïef?

Er zijn er, die geld verdienen door het gedachtengoed van anderen te verzamelen, samen te vatten en in seminars te verkopen…en je vervolgens alle succes beloven. Kan niet! Er zijn er, die een paar jaar ervaring hebben in een enkel vakgebied en verkondigen dat zij daarmee je hele organisatie naar succes brengen. Om je met een auto van A naar B te verplaatsen komt meer kijken dan het op de juiste wijze indrukken van het gaspedaal.

Het gaat om je doelen bereiken en niet je een ‘theorie’ van een ander bijbrengen, of je dat ene dingetje goed laten.

‘Jack of all trades master of none’ (man van alles, meester van niks) is een spreekwoord dat hierbij in ons opkomt!

Zeker daar waar het neerkomt op Bitsing zien we allerhande partijen actief die beweren onze methode te beheersen. Wij kunnen daarin heel duidelijk zijn, uitsluitend onze klanten kunnen bogen op onze jarenlange ervaring en hiermee gepaard gaande diepgang in het proces om Bitsing goed te leren beheersen. De rest heeft simpelweg een boek gelezen!

Wij acteren vanuit een persoonlijke ervaring waarbij we zowel op corporate niveau als ook als ondernemer/eigenaar aan het hoofd hebben gestaan van organisaties met meer dan 50 man personeel. En met iedereen, gaan we door één deur.

We kennen de onderliggende risico’s die gepaard gaan met het inslaan van nieuwe wegen, en handelen hiernaar alsof het ons eigen risico betreft. Alleen als we zeker zijn dat het goed is zetten we door naar de volgende fase(n). Dat vind je niet bij iemand die nooit zelf op de bok heeft gezeten! 

En met iedereen, gaan we door één deur.